Cuviosul Ilarie ne raspunde la primele intrebari


ionut

De: ionut 25.11.2009


  • Trimite prin email
  • Trimite prin Y!M
ilarie.jpg

Pe Cuviosul Ilarie l-am descoperit in urma unei minuni dumnezeiesti. 

Livia, colega noastra, a avut intr-o noapte un vis ciudat. Se facea ca navigheaza pe internet si de-odata ajunge pe un site. Acolo, i-a aparut un pop-up cu ingerul Gabriel, care ii arata cu mana catre fotografia Cuviosului Ilarie.

A doua zi, Livia n-a facut nimic, i-a fost frica. Dar in noaptea aceea a avut iar visul si in noaptea urmatoare la fel. Abia atunci a inteles ca trebuie sa-l contacteze pe parintele Ilarie si sa demareze o colaborare cu times.ro, pentru salvarea cititorilor pacatosi.

Inauguram deci, prin mila lui Dumnezeu, rubrica Anafura Saptamanii, in cadrul careia Cuviosul Ilarie va raspunde la intrebarile trimise de cititori.

Mai jos va prezentam primele intrebari, urmand ca voi sa i le adresati pe urmatoarele, postandu-le la comentarii.


Reporter: Spuneţi-ne câteva cuvinte despre prezenţa dumneavoastră în peisajul online autohton. Cum se împacă viaţa monahală cu internetul?


Cuviosul Ilarie: Numele meu este Cuviosul Ilarie şi am 73 de ani. De la 14 ani locuiesc în mănăstire, unde am descoperit pe Dumnezeu. Pasiunea mea pentru credinţă şi mijloace electronice de comunicare este însă mai veche, datând de pe vremea când aveam 9 ani şi încercam să comunic direct cu Maica Domnului (pentru care aveam o pasiune), printr-un aparat cu galenă, inventat de mine. Bineînţeles, nu am reuşit, dar a fost aşa, ca un fel de anticipare a internetului, care, din câte mi s-a spus, este ca o bobină mondială. Aflând despre acest dispozitiv, nu m-am putut abţine de la a-l folosi întru răspândirea Adevăratei Credinţe Strămoşeşti®.


Aşa că am chemat băieţii de la net, care au venit la mine în chilie şi mi-au tras rutăr şi cabluri şi mi-au dat un netbook, numai bun pentru surf pe autostrada informaţională. Cu ajutorul unui băiat de cor de la biserica din mănăstire, am făcut un blog, prin care răspund întrebărilor primite de la credincioşi. Am rămas şi eu surprins de căldura şi interesul cu care am fost primit în comunitatea internautică. De aceea consider că am făcut un lucru bun, ajungând astfel cu Mesajul cel Bun™ la oameni la care nu puteam ajunge altfel.


Reporter: De câţi ani aţi ales calea ascezei şi cum v-aţi dat seama că aveţi o chemare dumnezeiască?


Cuviosul Ilarie: După cum am menţionat mai sus, am intrat în mănăstire la 14 ani. La 19 ani am fost tuns călugăr, dându-mi-se numele de Cuviosul Ilarie. Am fost apoi la Poliţie, unde am schimbat numele din buletin cu cel primit la călugărie, în semn de renunţare totală la lumea laică şi dedicare lui Dumnezeu. Aici, în mănăstire suntem cu toţii miri ai lui Hristos. La vârsta de 57 de ani am ajuns la rangul călugăresc de „cuvios”, devenind Cuviosul Cuviosul Ilarie. De atunci lumea mi se adresează cu „Cuviosul Ilarie” sau cu „Cuviosul Ilarie”, însă pentru mine nu e nici o diferenţă.


Chemarea mea a pornit de la un hobby pe care îl aveam când eram mic: colecţionam timbre cu icoane şi biserici. Într-o noapte am visat pe Maica Domnului cum vine şi mă felicită pentru colecţia filatelică impresionantă. Apoi M.D. m-a întrebat dacă nu vreau să fac ceva serios din îndeletnicirea asta, colecţionând acatiste de la credincioşii care vin în pelerinaj la mănăstire. Un fel de „next level”, dacă doriţi. Am acceptat imediat, pentru că ideea mi-a surăs, iar M.D. este o domnişoară ce nu poate fi refuzată, dacă-nţelegeţi ce vreau să spun. În dimineaţa aceea m-am trezit şi am luat calea mănăstirii.


Reporter: Câţi enoriaşi aţi atins până acum cu harul?


Cuviosul Ilarie: La 28 de ani am primit harul preoţiei prin Sfânta Taină a Hirotoniei™. De-a lungul timpului am primit în singurătatea chiliei sute, poate chiar mii de credincioşi care mi s-au destăinuit, spovedit şi dezbrăcat de secrete şi s-au lăsat atinşi cu harul duhovnicesc. Nu este nici o ruşine, să ştiţi, că Dumnezeu e mare şi vede tot.


Reporter: Care este lucrarea Domnului de care sunteţi cel mai mândru?


Cuviosul Ilarie: Nu sunt mândru de nimic, deoarece mândria este un păcat. Sunt, însă, fericit că statul român dă prin contribuabilii săi o mână de ajutor la ridicarea megastructurii Catedrala Mântuirii Neamului Prost, ce se vrea a fi la fel de emblematică pentru Bucureşti ca statuia Iisus Mântuitorul pentru Rio de Janeiro. Slavă Ţie, Doamne, slavă Ţie!


Reporter: Cate metanii trebuie făcute după ce ne atingem obiectivele?


Cuviosul Ilarie: Depinde foarte mult de felul în care v-aţi atins obiectivele. Dacă aţi facut-o cu smerenie şi frică de Dumnezeu, este de ajuns o rugăciune de mulţumire, urmată de Crez. Dacă v-aţi atins obiectivele cu gând necurat şi plin de pofte, se impune un canon după cum urmează: trei zile de post greu (pesmeţi şi apă), treizeci şi trei de metanii de trei ori pe zi şi acatistul Sf. Nectarie în fiecare seară din post.


Reporter:  Este televiziunea Trinitas unealta Satanei şi a papistaşilor?


Cuviosul Ilarie: Nu, este unealta Patriarhului Daniel, postul de televiziune cu cea mai mare audienţă în Sfânta Noapte a Învierii™, când toate celelalte televiziuni se înghesuie să preia stream-ul iar credincioşii se calcă în picioare să ia Lumină. Este, dacă doriţi, dovada concretă a iubirii acestui neam pentru Dumnezeu. Să nu uităm nici de Radio Trinitas, un bastion al credinţei în FM-ul invadat de posturi sectăreşti, eretice şi masonice. Vedeţi dumneavoastră, Biserica Ortodoxă Română este ca un trup anchilozat, ce a petrecut 50 de ani în amorţeala comunismului ca religie neoficială de stat. După douăzeci de ani de tranziţie, BOR trebuie să se adapteze vremurilor şi să concureze cu păgânii folosind noile tehnologii pe care Dumnezeu, în neţărmuita Sa bunătate, le dă prin cap savanţilor atei.


Reporter: Credeţi că Iisus Hristos avea copii cu soţia lui, Maria Magdalena?

Cuviosul Ilarie: Oamenii de ştiinţă ortodocşi lucrează neîncetat în laboratoarele lor secrete pentru a afla răspunsul la această întrebare. Vă voi ţine la curent cu progresul lor.


Reporter: Sunt sacrificiile umane o soluţie viabilă pentru a scăpa de gripa porcină? Gripa porcină este o boală sau un leac?


Cuviosul Ilarie: Biserica Ortodoxă Română militează de două mii de ani, adică de la înfiinţare, pentru libertatea persoanei. Sacrificiul uman nu este o soluţie, deoarece numai Dumnezeu poate decide cine moare şi când. Este posibil ca această gripă să fie unealta prin care Dumnezeu ne pedepseşte pentru păcatele noastre, încercând să ne şteargă de pe faţa Pământului, cum a şters Sodoma şi Gomora.


Sigur, în faţa Creatorului cei care mărturisesc Adevărata Credinţă Strămoşească® sunt infinit mai bine văzuţi decât naţiile păgâne, necredincioase. Noi, locuitorii României, „Grădina Maicii Domnului”, cum a fost această ţară numită ades, nu avem nevoie de vaccin, ci doar de multă rugăciune. Vaccinul este creaţia evreilor masoni americani pentru naţiile lumii, altele decât cea română.

Aici se incheie prima parte a interviului pe care Cuviosul Ilaria a binevoit sa ni-l acorde. 

Daca ati pacatuit, daca vreti sa aflati daca ati pacatuit sau vreti sa stiti ce sa faceti in general, asteptam intrebarile voastre.7 comentarii

Vizitator

Foarte bun articol
Mai asteptam si continuari ale interview-lui cu Cuviosul Ilarie, in care sa ne explice punctul de vedere al Bisericii fata de provocarile lumii noi, cum ar fi: ce spune Biblia despre nanomasini, ce parere au sfintii parinti despre manipularea genetica facuta asupra diferitelor plante agricole in scopul de a hranii o populatie de peste 6 miliarde, cum in Biblie se arata clar ca CO2 nu este un gaz cu efecte de sera, si multe altele.

Paul gsk

blog
nu uitati sa-i vizitati blogul bunului parinte: http://credinciosii-intreaba.blogspot.com/

Maica Domnului rullz

Sarut dreapta, Cuvioase
Sarut dreapta, Cuvioase Cuvios. Sunt si eu un suflet amarat, la fel de obsedat ca si sfintia ta de Sfanta Nascatoare a lui Cristi, mantuitorul nostru. As vrea, asa, mai pe intelesul mintilor mai putin daruite cu har, o descriere a bunei maici, incepand cu privirea blanda si smerita, si terminand, daca se poate si nu cer prea mult, cu sanii-i feciorelnici si fundul bombat. Saru-mana parinte, si astept sa ne impartasesti din marea-ti intelepciune care e mare si netarmurita ca marile pamantului. A, da, si daca se poate as vrea sa mai stiu daca e adevarat ca Uciga-l-toaca are 1.90, e brunet si are ochii albastri.

Robert Koal

Vai de noi
Tinere, M.D. nu este o pitzipoanca de Hi5, mergi la biserica si cazi in fata icoanei sale si cere-ti iertare! Stiu ca arat ca "Doamne iarta-ma!" (adica inalt brunet si cu ochii albastrii) dar exista totusi o diferenta, am 120 de kilograme.

Andrei

Amuzant si nu tocmai
Pare amuzant sa ironizezi trairea spirituala autentica, credinta pare ceva irational si totusi insa nici o actiune nu ramane fara ecou. E dificl de dovedit ca Dumnezeu ar fi o fiinta si nu un set de legi fizice, au mai fost si altii a caror opinie nu e tocmai de neglijat in legatura cu existenta unei fiinte divine http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Paulescu Chiar si genetica a ajuns la concluzia ca aminoacizii (20 fix) nu se organizeaza in structuri complexe de la sine si ca celulele vii nu pot functiona fara un minim de mecanisme celulare care sunt esentiale pentru ca viata sa existe, iar aceste mecanisme nu pot exista fara interventie externa. Exista si alte probleme ca incompatibilitatea cromozomiala care reduc influenta teoriei evolutiei doar in cadrul unei specii, teoria evolutiei nu poate argumenta evolutia de la o specie la alta pentru ca se loveste de problemele de incompatibilitate genetica. Desi anumite maimute antropoide sunt similare ca aspect cu omul, sunt incompatibile genetic, mutatiile genetice care afecteaza numarul de cromozomi la om sunt un esec, cei cu "scancetul pisicii" mor avand mai putini cromozomi, cei cu sindromul "down" sunt sterili avand mai multi cromozomi. Multe dileme, multe probleme si totusi stiinta pare sa dovedeasca existenta unui plan al vietii despre care se spune ca este prezenta in tot universul dar nu a fost observat decat pe mica planeta albastra.

Vizitator

Fericiti cei saraci cu
Fericiti cei saraci cu duhul! caci a lor va fi imparatia cerurilor. Sau nu.

Ionel

Cand te injura cineva de mama!
"Vai voua care rade-ti acum , ca veti plange" Cand te injura cineva de mama sari ca sa-l termini si nu te lasi nici mort ! Dar oare ce va pati ce-l ce o injura pe Maica Domnului ?
Adauga un comentariu
Vreau sa primesc pe mail raspunsurile la comentariul meu
codul de validare

soarece.jpg
Descoperire incredibilă a cercetătorilor de la Oxford: șoarecii chelioși dețin secretul longevității, ei reușind să trăiască și până la 30 de ani spre deosebire de confrații lor cu păr care ajung doar la 10.