Herta Müller: Cartarescu a pierdut Nobelul pentru ca e anarhist


De: D_Merdicus 06.09.2010


  • Trimite prin email
  • Trimite prin Y!M
cartarescu.jpg

Înainte de conferinta de presa ce va avea loc în data de 27 septembrie la Bucuresti, scriitoarea de origine româna Herta Müller, premiata anul trecut cu Premiul Nobel pentru literatura a declarat unei publicatii literare germane ca Mircea Cartarescu a ratat la mustata câstigarea premiului, în favoarea ei. (Nota redactiei: buna gluma doamnei Müller, chiar de atunci domnul Cartarescu nu mai are mustata!)

Herta Müller a continuat cu faptul ca, la putin dupa primirea multrâvnitului Nobel, a aflat neoficial ca motivul pentru care scriitorul român nu a luat premiul a fost descoperit recent de catre Serviciile de Informatii ale Academiei Norvegiene Nobel: Mircea Cartarescu a avut rude recunoscute ca active în cadul miscarilor anarhiste din Europa.

Strabunicul acestuia de pilda, Witold Czartarowski, a ajuns în România dupa cunoscutul atentat asupra tarului Rusiei Alexandru al II-lea. De asemenea, fratele geaman al poetului, Victor Cartarescu, a activat în cadrul Legiunii Straine, dupa care a contribuit la alte numeroase atentate anarhiste sub conducerea vestitului Errico Malatesta. Mircea Cartarescu însusi, a declarat scriitoarea germana, a recunoscut în ultima sa carte, Frumoasele straine, evident, sub forma de fictiune, ca a primit din strainatate un plic cu antrax din motive ciudate.

Scriitoarea a conchis ca e posibil ca, dupa aceasta descoperire a Academiei Norvegiene Nobel, România sa piarda definitiv sansa vreunui Nobel pentru literatura. Facem mentiunea ca, desi s-a nascut în România, doamna Herta Müller a primit premiul pentru operele sale din limba germana în care a înfierat sistemul comunist românesc. Câte ghinioane pe România, pâna si în literatura! O asteptam pe doamna Herta Müller sa o întrebam mai multe pe aceasta chestiune în data de 27 septembrie. Corespondentul nostru special, D. Merdicus
tableta.png
Desi noi suntem un site de umor si stiri false, acesta e un concurs pe bune. Premiul e real: o tableta MultiPad, oferita de Prestigio. Mai multe detalii despre premiu aici.